Integraal camper

Een integraal camper is de meest luxueuze type camper die er op de markt beschikbaar is. In tegenstelling tot buscampers en half-integraal campers zijn bij integraal campers de woonruimte en de cabine samengevoegd. Dit zorgt ervoor dat het binnen interieur in elkaar overloopt en er zeer strak uitziet. Wil je een integraal camper kopen of meer informatie ontvangen over de beschikbare modellen? Bij Camper-kopen.net helpen wij je graag zo goed mogelijk op weg. Kom langs in onze camper showroom of neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen of aanvullende informatie.

Integraal campers kopen

camper kopen nederland
nieuwe camper kopen
camper kopen
campers te koop
camper te koop

Wat is een integraal camper?

Door het samenvoegen van de woonruimte en de cabine ontstaat er veel leefruimte binnen integraal campers. Deze “grote” ruimte maakt het mogelijk om tijdens je vakantie comfortabel te genieten in de camper en buiten. De extra comfort en het gestroomlijnde design geeft integraal campers een luxe uitstraling. Met voldoende leefruimte kan je bij deze type campers flexibel kiezen hoe je de indeling wilt hebben. Zo kan je een extra hefbed plaatsen, kan je kiezen voor meer opslag ruimte of hecht je misschien meer waarde aan een hogere stahoogte. Tevens is het bij integraal campers mogelijk om extra slaapplekken te realiseren door een extra slaapplek boven de cabine te plaatsen. Met een integraal camper kan je dus vele kanten op en is niet voor niks de meest luxueuze type van al de campers.

De beste camper merken vind je bij Camper-kopen.net

Bij Camper-kopen.net bieden wij integraal campers aan van hoge kwaliteit. Zo zijn onderstaande topmerken te vinden in ons aanbod van campers!

hymer camper
volkswagen vw camper
dethleffs camper
bürstner camper
adria camper
pössl camper
knaus camper
concorde camper
carthago camper
mercedes camper
sunlight camper
weinsberg camper
carado camper
ford camper
fiat camper

Tweedehands integraal campers

Wil je graag een integraal camper kopen, maar vind je het een te grote investering of wil je eerst ontdekken of dit soort type camper past bij je wensen? Kies dan voor een tweedehands integraal camper. Occasion integraal campers zijn een stuk goedkoper dan nieuwe campers. Bij Camper-kopen.net vind je een groot assortiment van gebruikte integraal campers. Zie je een mooie camper op onze website of wil je graag dat wij aan de hand van je wensen een tweedehands camper voorstellen? Vraag onze camper experts voor advies of bezoek onze camper showroom.

Wat zijn de voordelen van een integraal camper?

Het strakke design, veel leefruimte en een flexibele keuze qua indeling zijn een eerder genoemde voordelen van een integraal camper ten opzichte van buscampers, half-integraal campers en alkoof campers. Maar dit zijn slecht een aantal voordelen, want er zijn meer voordelen die de populariteit van deze camper verklaren. De binnenruimte oogt groot en wordt versterkt door grotere ramen. Logischerwijs komt er dus meer zonlicht binnen en heb je tijdens het rijden voordeel aan een grotere voorruit in tegenstelling tot andere camper modellen. De doorlopende zijwand is niet alleen esthetisch heel mooi, maar zorgt ook nog eens voor een betere isolatie van de integraal camper. Reken daarbij de mogelijkheid om dubbel glas in te brengen voor isolatie en je bespaart direct een hoop stookkosten. Last but not least heeft het gestroomlijnde design als voordeel dat je minder vaak hoeft te tanken en dus bespaart op tankbeurten.

Voordelen op een rij

  • Strak design
  • Veel leefruimte
  • Meer opslagruimte
  • Flexibele indeling
  • Zeer goede isolatie
  • Veel daglicht
  • Beter zicht tijdens het rijden
  • Goede investering
  • Minder brandstofkosten

Integraal camper kopen? Dit is de reden waarom dat een goede investering is!

Integraal campers zijn duurder dan buscampers, alkoof campers en half-integraal campers. Maar waar deze type campers vaak hun waarde verliezen, is dat bij een integraal camper anders. Een integraal camper blijft vaak zijn waarde behouden (mits goed onderhouden). Dit heeft voornamelijk te maken dat de cabine in de meeste gevallen gemaakt is van kunststof ipv metaal. Kunststof roest namelijk niet. Wil je dus in de toekomst je camper verkopen en in de tussentijd genieten van een heerlijke campervakanties? Kies dan voor een integraal camper! Het gestroomlijnde ontwerp en goede isolatie bespaart je ook nog eens brandstof- en stookkosten gaandeweg.

Veelgestelde vragen over integraal campers

Wat kost een integraal camper?

Een nieuwe integraal camper kost gemiddeld € 100.000,-. Dit is natuurlijk afhankelijk van eventuele extra's, het merk, indeling en het binneninterieur. Tweedehands integraal campers zijn aanzienlijk goedkoper. De prijs van een occasion camper is afhankelijk van het aantal kilometers, het bouwjaar, merk, algehele staat en eventuele extra's. Hierbij komen natuurlijk nog de kosten van de stalling, verzekering en brandstofkosten.

Welk rijbewijs heb je nodig voor een integraal camper?

Integraal campers zijn vaak zwaarder dan buscampers, alkoof campers en half-integraal campers. Wat voor soort camper je ook hebt, het gewicht van de camper en het aantal zitplaatsen heeft invloed op het type rijbewijs dat je nodig hebt. Weegt de camper niet zwaarder dan 3500 kg? Dan mag je deze besturen met een rijbewijs B. Weegt de camper tussen de 3500 en 7500 kg? Dan is een rijbewijs C1 vereist. Bij campers die zwaarder wegen dan 7500 kg is het verplicht om een rijbewijs C te hebben. Hierbij speelt ook nog een rol het aantal zitplaatsen. Zijn er 8 tot 16 zitplaatsen en is de camper niet langer dan 8 meter? Dan heb je een rijbewijs D1 nodig. Bij campers langer dan 8 meter is een rijbewijs D vereist.

Waar moet je rekening mee houden qua kosten als je een camper koopt?

Met alleen de aanschaf van een camper ben je er nog niet qua kosten. Zo moet je de camper verzekeren en stallen als je niet op de weg bent. Houdt hier rekening mee en reken deze kosten erbij als je een camper wilt kopen. Ook de kosten voor motorrijtuigenbelasting, onderhoud, brandstofkosten en APK kosten komen jaarlijks terug.

Tweedehands integraal camper of nieuwe camper kopen?

Je budget is vaak doorslaggevend als je besluit een integraal camper te kopen. Occasion integraal campers zijn logischerwijs goedkoper dan een hagelnieuwe camper. Let er wel op als je een tweedehands camper koopt dat deze gekeurd is en geen schades heeft. Hulp nodig bij het kiezen van een camper? Schroom niet om onze camper experts je vragen voor te leggen. Wij helpen je graag bij het kiezen van een camper die het best aansluit bij je wensen en budget.