Camperverzekering

Wil je een camper kopen of heb je een camper en wil je deze verzekeren? Met een camperverzekering kunt u zorgeloos genieten van uw campervakantie. Verschillende verzekeraars bieden een camperverzekering aan. Het is dus aangeraden als je een verzekering afsluit om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Niet alleen qua kosten, maar ook qua dekkingsvoorwaarden. Zo kom je onderweg niet voor verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent als je onderweg te maken krijgt met pech en/of schade.

Camperverzekeringen vergelijken kan een hoop geld schelen

Door het vergelijken van de verschillende aanbieders van camperverzekeringen kan je eenvoudig de beste aanbieding afnemen en veel geld besparen. Er zitten nogal wat verschillen tussen de verzekeraars qua maandelijkse kosten, dekkingsvoorwaarden, pechhulp en vervangend vervoer. Je wilt logischerwijs maximaal genieten van de vakantie, zonder je druk te maken over wat er gebeurt als je onderweg te maken krijgt met pech. Lees de polis goed door en schroom niet om bij vragen de verzekeraar te contacteren.

Camper huren? Vraag of de camper verzekerd is!

Camper huren? De campers die je bij Campers-kopen.net huurt zijn inclusief verzekering. Vraag onze medewerkers naar de voorwaarden van de verzekering. Als je bij een andere partij een camper huurt is het belangrijk dat u goed nagaat of de camper verzekerd is en tegen welke voorwaarden. De camperverzekering wordt afgesloten voor de periode dat u de camper huurt. Lees ook hier goed de voorwaarden na.

Veel campers te koop, maar welk type gaat het worden?

De kosten voor het verzekeren van uw camper is lager dan een autoverzekering. Dit heeft voornamelijk te maken dat je de camper minder vaak gebruikt in tegenstelling tot een auto. In sommige gevallen kan de verzekering natuurlijk wel duurder uitvallen, maar dat zal dan vooral zijn om eventuele extra zaken die je wilt meeverzekeren. De voorwaarden en kosten verschillen dus van een autoverzekering.

Extra’s voor een luxe camper vakantie

Van de meeste camper verzekeraars krijg je een groene kaart. Op de groene kaart staan de verzekeringsgegevens en de gegevens van de camper en de verzekerde. Deze groene kaart kan gevraagd worden bij grenscontroles. Al is dit de laatste jaren steeds minder geworden, omdat buitenlandse instanties aan de hand van het kentekenbewijs deze gegevens ook kunnen inzien. Toch raden wij aan om de groene kaart altijd met je mee te nemen tijdens de campervakantie.

Is een verzekering verplicht voor campers?

Jazeker, campers vallen onder de WAM (de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen). Dit zorgt voor een verplichting om de camper minimaal WA (wettelijke aansprakelijkheid) te verzekeren. Let wel een camperverzekering WA is een verzekering die alleen de schade dekt die jouw camper aan andere toebrengt. Hieronder lees je meer over de verschillende verzekeringsvormen die gelden voor campers.

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Dit is de minimale verzekering die je dient te hebben. Deze vergoedt dus zoals eerder vermeld alleen schade die jij en jouw camper toebrengen aan andere. De WA dekking is een goedkope camperverzekering.

WA beperkt casco

Als aanvulling op een WA camperverzekering kan je een WA beperkt casco verzekering afnemen. Naast schades aan anderen, zijn in deze verzekering ook schades aan jouw eigen camper meegeteld. Belangrijk is om goed de polisvoorwaarden door te nemen. Zo kunnen deze verschillen qua dekking bij brand, ruit schade, diefstal en stormschade.

All risk camperverzekering

De All risk camperverzekering dekt in principe alle schades aan je eigen camper als de tegenpartij. Maak  je dus een fout en rij je tegen een boom aan? Dan ben je daarvoor verzekerd. Logischerwijs is dit de meeste duurste verzekering, maar geeft je wel een hoop rust tijdens jouw reis. Ook hier geldt lees de polis goed door, zodat je precies weet waar je aan toe bent.